Teardrop caravan Droplife

Op pad en overnachten in een teardrop caravan 

Toffe Hotspots gaat voor een groot gedeelte over overnachten bij te gekke en unieke locaties. Een tijdje geleden mocht ik op uitnodiging van Campspace en Droplife op roadtrip door België, Frankrijk en Duitsland met deze te gekke mini retro caravan, ook wel een teardrop. Over deze ervaring, wat echt een geweldige ervaring was vertel ik jullie alles over in deze blog.

Maak kennis met deze woody teardrop

Deze kleine caravan wordt ook wel een teardrop caravan genoemd. Het is een kleine caravan die erg licht is, zuinig en gemakkelijk te hanteren. Voor een spontaan weekendje weg of langer biedt deze caravan alles wat je nodig hebt. Erg handig is deze teardrop caravan ook want door het kleine formaat kan je deze gemakkelijk opslaan en ook neerzetten ergens op een camping.

Teardrop caravan Droplife

Welke mogelijkheden heeft de teardrop caravan

Zoals je al kunt zien is dit echt een mini caravan maar toch heeft het eigenlijk alles wat je voor een te gek avontuur nodig hebt. Zo heb je een slaapruimte van 2 bij 1.40 meter en heeft het boven het bed wat opslagruimte. Het is ingericht met natuurlijk hout en dat geeft de kleine ruimte extra rust.
Ook heeft het twee deuren waardoor je niet over elkaar heen hoeft te kruipen als je naar buiten moet middenin de nacht.
Verder heeft het dak een dakraam voor extra frisse lucht. Lichten in de caravan zijn ook aanwezig en werken op touch. Nu we het slaapgedeelte hebben gehad nemen we een kijkje naar de simpele keuken. Het heeft basis aan keukgerei, een koelkast en een gaspitje.
Teardrop caravan Droplife
Teardrop caravan Droplife

Huur een teardrop caravan voor jouw vakantie

Een aantal jaar geleden kon je deze teardrop caravan alleen nog maar kopen maar nu kan je deze ook huren. Wij gingen op pad met een teardrop caravan van Droplife en mochten op pad met de Woody. Een prachtige caravan van Beukenhout. Voor elke boom (Berkeboom) die wordt gekapt voor de teardrop wordt er een nieuwe geplaatst. “Wie iets neemt, moet ook iets terug geven. Dat is onze afspraak met Moeder Natuur”.

Momenteel zijn er een aantal plekjes in Europa waar je deze teardrop mini caravan kunt huren. Zo zit Droplife in België, vlakbij Gent. Vanuit hier kun je op roadtrip. Een klein aandachtspuntje is wel dat je heel veel bekijks krijgt want mensen vinden deze unieke verschijning maar al te leuk 🙂

Teardrop caravan Droplife
Teardrop caravan Droplife

Op roadtrip door Europa

Wij besloten een week lang met de teardrop caravan van Droplife op pad te gaan. Dit was voor ons het beste idee voor een mini break, vooral omdat we flexibiliteit wilde, natuur en toch een klein beetje luxe. Deze combinatie vonden we bij deze uitvoering. De roadtrip begon in België en eindigde ook weer daar. We deden in totaal drie landen aan zoals Frankrijk en Duitsland. We hebben echt volop kunnen genieten. Want we sliepen met de teardrop tussen de bloesembomen, op een camping in Franse sferen, in Eifel met echt een geweldig uitzicht en we eindigde net onder Maastricht op een back to basis kampeerplek van Campspace.

Teardrop caravan Droplife
Teardrop caravan Droplife

Dichtbij de natuur

Op Toffe Hotspots overnachten we niet alleen in steden maar ook zo dicht mogelijk bij de natuur op unieke locaties. Zo gingen we al slapen op een kampeervlot in Uitdam en kwamen daar echt helemaal tot rust.
Ook de teardrop moedigt je aan om zo dicht mogelijk bij de natuur te zijn. Je gebruikt de cabine eigenlijk vooral om in te slapen en koken gebeurd buiten. Je bent dus echt deel van de natuur op deze manier. Ik merkte ook dat ik juist veel buiten doorbracht om niet in de verleiding wordt gebracht om binnen te zitten. Je kunt het verhuur van de teardrop ook stoeltjes en tafels huren. Ze hebben erg lekkere stoelen waar je helemaal tot rust in kunt komen.
Teardrop caravan Droplife
Teardrop caravan Droplife

Uniek overnachten in een teardrop

Het overnachten in een teardrop is echt een unieke belevenis. Het was echt zo ontzettend tof dat ik het iedereen zou aanraden om dit zelf ook eens te doen. Perfect voor een micro-avontuur en als je alle vrijheid wilt om je te verplaatsen.
Wat ik al eerder hierboven benoemde is dat we heel veel aanspraak hadden. Je ziet ze nog niet veel en mensen zijn vooral verrast van hoe klein de teardrop er van buiten uitziet maar van binnen een stuk ruimer is – of lijkt. Wil je nou met het gezin of met meerdere mensen op roadtrip, dan kun je ook nog een daktent huren zodat je met 4-en op pad zou kunnen. Wel zo gezellig als de andere helft van het gezin ook mee op kan. En uniek, dat is het zeker!

Huur hier je teardrop bij Droplife

Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga