Teds Breda all day brunch en Hotel Botanique

Overnachten bij Hotel Botanique in Breda

Net nieuw en prachtig gelegen is Hotel Botanique in Breda. Op loopafstand van de historische binnenstad verblijf je hier in een Rijksmonument. De oude Chassé-kazerne is omgetoverd tot een prachtig hotel met respect voor het oude karakter. Een unieke belevenis waar je jezelf helemaal kunt laten onderdompelen in ultieme luxe in Breda.

Welkom bij Hotel Botanique

We stappen even terug in de geschiedenis van het nu Botanique hotel. Lang geleden was het Botanique hotel een kazerne en onderdeel van een uitgestrekt militair complex. Het gebouw is gebouwd in 1898-1899 en moest een militaire uitstraling krijgen, wat te zien is in de hoektorentjes, kantelen en imitatieschietgaten.

In 1993 verloor de kazerne zijn militaire functie en heeft het voor veel verschillende doeleinden een functie gehad. Sinds 2023 is het echt omgetoverd tot een nieuwe hotspot in Breda. Hier kun je niet alleen fijn overnachten, maar ook heerlijk vertoeven in de Botanische binnentuin of genieten van een welverdiende brunch bij Teds, All Day Brunch.

Hotel Botanique Breda

Geschiedenis van Breda

Breda heeft gedurende lange tijd gediend als garnizoensstad. De Koninklijke Militaire Academie en de talrijke kazernes in de nabijheid van de stad waren van aanzienlijk economisch belang voor de lokale handel en nijverheid. De kazerne draagt de naam van generaal David Hendrik baron Chassé (1765-1849), vooral bekend vanwege zijn moedige verdediging van de citadel van Antwerpen tegen de Fransen in 1832, hoewel hij uiteindelijk de citadel moest overgeven. Generaal Chassé overleed in 1849 in Breda en vond zijn laatste rustplaats op het kerkhof van Ginneken.

Brand New

Zoals ik al heb genoemd, heeft de oude Chassékazerne een nieuwe functie gekregen en heeft het een prachtige herontwikkeling ondergaan. Je kunt er nu 62 woningen, 19 luxe hotelkamers, twee restaurants en een bioscoop vinden. Laten we ook het stadsarchief van Breda niet vergeten, evenals de Botanische tuin. Het is een heerlijke plek om de drukte van de stad te ontvluchten en met een boek neer te ploffen.

Teds Breda all day brunch
Teds Breda all day brunch

Sfeervol overnachten

Luxe en karakter komen hier samen. De 19 luxe kamers zijn onderverdeeld in deluxe kamers of premium kamers, maar welke je ook kiest, alle kamers hebben het karakter van een Rijksmonument.

Wil je echt alles uit een nachtje bij het Botanique hotel halen, dan is een overnachting in een van de suites geen overbodige luxe. Hier krijg je een ruime kamer met een vrijstaand bad, een superking bed en een minibar. Laat jezelf helemaal in de watten leggen.

Een hemels bed

Er zijn bedden waar je na een nachtje niet meer uit wilt komen, en dat geldt ook voor Hotel Botanique. De kamers waren luxe ingericht, met behoud van het authentieke karakter van de oude Chassékazerne. Dus eigenlijk was het de perfecte combinatie.

Het bed in de premium kamers was ook ruim genoeg om heerlijk samen in te liggen. Laten we het ook even hebben over de badkamer: een heerlijke douche met een fijne spiegel. Geen lelijk licht. Je voelt je hier echt een stuk knapper, maar dat is ook wel logisch in zo’n knappe kamer.

Hotel Botanique Breda
Hotel Botanique Breda
Hotel Botanique Breda

Brunch all day bij Teds

Een ander groot voordeel is dat er bij je overnachting altijd ontbijt (of beter gezegd brunch) is inbegrepen. Hotel Botanique werkt samen met Teds Breda, waar je heerlijk kunt eten. Het is niet alleen de prachtige inrichting, maar ook het uitgebreide aanbod. We konden maar moeilijk kiezen wat we ’s ochtends op ons bord wilden.

Teds Breda all day brunch
Teds Breda all day brunch

Ontdek Breda

Hotel Botanique ligt niet in het hart van het centrum van Breda, net daarbuiten, maar wel op loopafstand van de binnenstad. Je ontwijkt de drukte van de cafés, dus je kunt heerlijk tot rust komen. Maar als je toch de drukte wilt opzoeken, dan bereik je de eerste cafés binnen 5 minuten. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje Breda.

Breda biedt talloze mogelijkheden als je een welverdiend weekend in het zuiden van Nederland wilt doorbrengen. Wat dacht je van een wandeling door de binnenstad, omgeven door prachtige oude gebouwen? Onderweg kun je heerlijk lunchen bij Sunshine en de avond afsluiten met een diner bij Restaurant Zeezicht. Als je niet stil wilt zitten, kun je hier in de winkelstraat zelfs je eigen parfum maken, maar als je liever winkelt, heeft Breda veel leuke unieke winkels.

Breda is een stad die voor iedereen iets te bieden heeft, en je kunt je hier zeker een heel weekend vermaken.

Street Art Breda
Zeezicht Breda

Overnachten bij Hotel Botanique?

Ze verwelkomen je met open armen. Reserveren bij Hotel Botanique is wel aan te raden, want dit populaire hotel is de meeste nachten volgeboekt.

Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga