Dakhuis Harlingen

Het Dakhuis | overnachten in Harlingen met een prachtig 360 graden uitzicht over de stad

Je hebt van die plekjes waar je helemaal tot rust kunt komen en het Dakhuis in Harlingen is er daar één van. Midden in de stad van Harlingen maar ooh zo rustig. Het Dakhuis is een plek waar een heerlijk nachtje weg kunt in het noorden van Nederland. Genieten met een wijntje in je hand met uitzicht over de stad – met een zonsondergang – wie wilt dat nu niet. Maak kennis met het Dakhuis in Harlingen, één unieke overnachting.

Het Dakhuis

Overnachten in een oude machinekamer met uitzicht over Harlingen, dat is het Dakhuis. Waar de machinekamer precies voor gebruikt werd is nooit helemaal duidelijk geweest maar dit toffe rijksmonument wordt nu gebruikt als een zeer mooie overnachting.

Dakhuis Harlingen

Overnachten in Harlingen

In het uiterste noorden van Nederland in het havenstadje Harlingen ligt het Dakhuis. Het steekt letterlijk boven de stad uit en dat betekend gelijk ook dat het uitzicht waanzinnig moet zijn. Met de lift (of trap) kun je de weg naar boven maken. Het is een prachtig oud pand en het wordt alleen maar mooier want eenmaal in het appartement gaat er even een andere wereld voor je open. De rust komt op je af en het enige wat je hoort zijn de meeuwen en de wind die lichtjes door de daken waait.
Dakhuis Harlingen
Dakhuis Harlingen

Twee dakterrassen

Oooh mensen dit is toch een verrassing! Voor jullie nu niet meer maar voor mij was het zeker wel. Ik dacht eigenlijk dat we maar één dakterras hadden maar wat blijkt, we hebben er twee. Zo kun je precies kiezen waar je gaat zitten en vooral waar het lekkerst de zon schijnt. Perfect toch! Zie jij jezelf al zitten met een wijntje in je hand op het dakterras met zonsondergang?
Dakhuis Harlingen

Twee verdiepingen en een heerlijk bed

Het is klein maar zeer praktisch en mooi ingericht. Het Dakhuis heeft twee verdiepingen en alles wat je nodig hebt. Het is echt van alle gemakken voorzien. Beneden verdieping is de ontvangst, tevens de keuken en waar de twee dakterrassen zijn. Ook zit hier de inloopdouche en de mini badkamer met wc.
Als je eenmaal de eerste verdieping bij het Dakhuis hebt ontdekt dan is het tijd om een stapje omhoog te gaan. Maak kennis met de slaapkamer met een 360 graden uitzicht over Harlingen. Een minimalistische inrichting maar omdat het zo goed past maakt dit het juist zo mooi. Bruin en witte tinten, perfect op elkaar afgestemd. Een stapeltje boeken en een verrekijker want ja wat is er nou leuker dan lekker in de verte turen naar mensen.
En het bed, laten we voorstellen dat je die zelf mag gaan testen 😉 want ik wilde nog wel een paar uurtjes extra blijven liggen.
Dakhuis Harlingen
Dakhuis Harlingen

Genieten van een zonsondergang

Niet normaal hoeveel geluk wij hadden want de zonsondergang en vooral het gouden uurtje was fantastisch. Wij besloten na een heerlijke maaltijd met een wijntje in ons hand, uit de wind op het dakterras te gaan genieten van deze avond. Het had echt geen beter begin van onze overnachting kunnen zijn. Want de stad kleurde prachtig goud en de zon ging mooi onder. Genieten met een grote G. Dat was het zeker.
Dakhuis Harlingen

Wat te doen in Harlingen

Harlingen is een stad die je echt moet ontdekken. Een prachtige havenstad in het noorden van Nederland. In Harlingen is ontzettend veel leuks te doen, alleen helaas waren wij er in corona-tijd waardoor er veel winkels en activiteiten gesloten waren. Gelukkig kun je buiten de betaalde activiteiten en welke er open moeten zijn genoeg leuke dingen doen in Harlingen.

Maak bijvoorbeeld een wandeling door de haven van Harlingen. In dit kleine historische centrum liggen ook ontzettend veel boten en schepen. Doe dit bijvoorbeeld als avondwandeling met het gouden uurtje en geniet van al het moois.

Ook leuk is om voor een dagje een oversteek naar Ameland te maken. Je bent namelijk met 45 minuten op dit Waddeneiland. Erg leuk en Ameland is prima voor een dagje op verkenningstocht.

Nog een laatste tip is toch wel zeker om gewoon lekker te gaan wandelen door de stad. Harlingen zit vol oude historische panden en overal zie je wel iets nieuws en ouds. Want Harlingen heeft ruim 600 monumenten door de stad heen.


Boek hier een nachtje bij het Dakhuis

Dakhuis Harlinge

Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga