Amaze Amsterdam

Amaze Amsterdam, een unieke licht experience van ID&T

Je hebt van die ervaringen waar je aan terugdenkt, en dat is bij mij zeker het geval bij Amaze Amsterdam. Deze unieke audiovisuele ervaring is iets wat je niet op veel andere plekken zult tegenkomen. In dit artikel neem ik je mee door de Amaze Experience van ID&T.

Amaze Amsterdam

Amaze is een unieke audiovisuele ervaring op een oppervlakte van 3000 vierkante meter. Het laat je op een zeer bijzondere manier kennismaken met licht en geluid. Navigeer door een oude nachtclub en laat je onderdompelen in het beruchte uitgaansleven. Laat je meeslepen door de talloze prikkels die je onderweg bij Amaze ervaart.

Amaze Amsterdam

Van oude nachtclub naar een audiovisuele ervaring

Lang geleden werden op de plek waar nu Amaze zit, beruchte feesten gehouden. Vele kwamen van ver om hier hun voeten van de vloer te laten gaan. Het was echt een industriële nachtclub en men was hier maar al te graag te vinden. Nu is de vroegere locatie omgetoverd tot de welbekende Amaze Amsterdam. Een betere locatie hadden ze niet kunnen vinden.

Zeven verschillende kamers

Amaze nodigt je uit om op ontdekkingsreis te gaan door zeven verschillende kamers. In elke kamer voel je iets anders, en elke kamer heeft zijn eigen verrassing in petto. Elke keer ontdek je een nieuwe show en word je meegenomen in een intense, interactieve, maar ook ontspannende ervaring.

Amaze Amsterdam
Amaze Amsterdam

Amaze, voor jouw als muziekliefhebber

Je moet wel van een bepaald genre houden, maar Amaze laat je hart sneller kloppen. Ben jij fan van muziekevenementen, dan ga jij ook van Amaze houden. Met behulp van licht, lasers en rook ontstaan er indrukwekkende interactieve showeffecten. Aan het einde van de rit voelt het net alsof je een uur lang hebt staan dansen op een show van ID&T.

Waar is Amaze?

Amaze ligt in Amsterdam West, de plek waar vroeger zowel legale als illegale raves werden gehouden. Vanuit Amsterdam Centraal ben je er met ongeveer 20 minuten. De bussen gaan regelmatig. Via Google Maps kun je het beste zien welke bus of metro je moet pakken richting Amaze. Met de Amsterdam Card is het gebruik van het openbaar vervoer gratis.

Amaze Amsterdam
Amaze Amsterdam

Moet ik reserveren bij Amaze?

Helaas kun je niet zomaar even binnenlopen bij Amaze en moet je een tijdslot reserveren. Dit komt doordat er per keer niet te veel mensen naar binnen mogen. Dit is juist erg fijn, als je het mij vraagt, want dan is het ook minder druk bij de bar. Wij hadden het eerste tijdslot op de dag, wat erg prettig was.

Wat kost Amaze?

De kosten voor Amaze zijn 26,95 (2023) en voor mij was het het geld meer dan waard. Je bent ongeveer 1,5 uur onderweg, als je overal de tijd voor neemt.

Haal hier je kaartje voor Amaze Amsterdam (Get Your Guide)

Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga