Camping de Stjelp

Overnacht in een glamping tent op Camping de Stjelp in Friesland

Je hebt van die overnachtingen die je altijd bijblijven, en dat geldt zeker voor deze overnachting bij Camping de Stjelp in Friesland. De accommodatie zelf verschilt niet veel van andere glampingtenten, maar toch heeft deze plek een speciaal plekje in mijn hart. Je slaapt tussen de paarden, helemaal achter op de weide, en je wordt echt heel vriendelijk ontvangen door de eigenaresse. Ik neem je mee op een fijne overnachting bij Camping de Stjelp.

Welkom bij Camping de Stjelp

Even helemaal tot rust komen? Dat is wat je bij Camping de Stjelp gaat doen. Als mensen zijn we vaak geneigd om een hectisch leven te leiden, en bij Camping de Stjelp willen ze dat doorbreken. Ze noemen zichzelf ook wel de ‘ontstressingsboerderijcamping’. Hier is geen haast nodig; laat de stress thuis en de hectiek van de dag achter je. Een oase van rust, want buiten de glampingtent kun je hier slechts op een beperkt aantal campingplaatsen terecht.

Camping de Stjelp

Van groetende paarden in de ochtend

Niet letterlijk slaap je tussen de paarden, maar in de vroege ochtend komen ze maar al te graag even begroeten. Op twee meter afstand bevindt zich de weide waar ze lekker staan te grazen. Even een aai over hun bolletje vinden ze erg lekker, het liefste met een snoepje (wel gegeven door de eigenaresse, want ze mogen geen onnodige snoepjes).

Toen ik er was, was er ook net een veulen geboren. Super schattig om te zien hoe wankel het veulen nog op zijn benen stond. Springen van vreugde door de wei was wel de perfecte toevoeging aan mijn overnachting bij Camping de Stjelp.

Ontwaken de fluitende vogels

In de vroege ochtend rits je je tent open en komt de ochtend je tegemoet. De omgeving ontwaakt langzaam, de dauw op de wei verdwijnt elke minuut meer en de zon probeert door te breken. De serene rust van de natuur voel je hier om je heen. De drukte van de stad is ver achter je gelaten. De dag is begonnen, en jij hebt nieuwe energie voor een dagje Friesland.

Ontdek Friesland

In het hartje Friesland ligt Camping de Stjelp en is het vanuit hier de perfecte plek om deze provincie te ontdekken. Zo heb ik een aantal leuke tips voor je:

Ontdek de Leijen vanaf een e-scooter

Ontdek de prachtige omgeving van de Leijen! Natuurlijk kun je te voet gaan, maar het is nog leuker om dit op een e-scooter te doen. Op een mooie ochtend kun je de omgeving uitgebreid verkennen en genieten van de prachtige Friese natuur.

Skûtsjesilen 2024

Wil je een duik nemen in een echte Friese traditie, dan moet je aanwezig zijn bij het Skûtsjesilen. Elk jaar vindt dit plaats in Friesland en ligt heel de provincie plat. Zelf was ik aanwezig bij het Skûtsjesilen in 2023 en heb er echt van genoten. De passie die alle mensen hebben voor deze watersport is ongekend. Het is absoluut een aanrader om je zomervakantie in Friesland te plannen en het Skûtsjesilen mee te maken.

Skûtsjesilen in Friesland
Leijen Friesland

Ontdek de dorpjes van Friesland

Friesland staat vol met leuke, kleine authentieke dorpen. Zo is het erg leuk om natuur en stad/dorp met elkaar te combineren. Echte aanraders zijn Drachten, Dokkum, Hindeloopen, Oudega, Sneek, Makkum en Stavoren.

Nationaal Park “De Alde Feanen

Druk even helemaal de natuur in en geniet van het waterrijke land dat Nederland is. Maak dan een wandeling door Nationaal Park ‘De Alde Feanen’, een van de mooiste en meest bijzondere nationale parken in Nederland, bekend om zijn rijke vogelleven en prachtige waterlandschappen. Als je van vogels spotten houdt, dan ben je in Nationaal Park ‘De Alde Feanen’ aan het goede adres.

Camping, trekkershutten en glamping

Toch liever overnachten in je tentje? Dat kan bij Camping de Stjelp. Ben je een wandelaar? Verblijf dan in een van hun schattige trekkershutten. Geen zin om te kamperen? Kies dan voor een verblijf in hun luxe glamping tent. Daarnaast biedt Camping de Stjelp alle faciliteiten voor een comfortabel verblijf.

Camping de Stjelp
Camping de Stjelp

Overnachten bij Camping de Stjelp

Als je echt volledig tot rust wilt komen, is een overnachting of twee bij Camping de Stjelp een echte aanrader. Als je in het hoogseizoen of tijdens het Skûtsjesilen wilt komen, is het aan te raden enkele maanden van tevoren te boeken. De prachtige omgeving en de accommodaties zijn populair en raken daarom snel volgeboekt. Ik ben fan en ga zeker nog een keertje terug om te overnachten bij Camping de Stjelp.

Ik maakte deze reis in samenwerking met Platform Gastvrij Smallingerland. Zoals je van Toffe Hotspots gewend bent delen we altijd onze eigen mening en ervaringen.

Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga