Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland

Overnachten op een tiny-houseboat in Zeeland

Je hebt van die overnachtingen waar je niet één, niet twee maar heel veel nachtjes wilt verblijven en dit tiny-houseboat is er daar één van. Midden op het Veerse Meer liggen we aan een steiger te genieten van een welverdiend drankje. Het is stil om ons heen en het enige wat we horen zijn wat vogels en het geluid van de golven dat tegen onze overnachting op het water aan klotst. We slapen vannacht op een tiny house op het water en we liggen aan steiger op een onbewoond eiland. 

Hoe het allemaal is begonnen

Ze wilde als eerste een leuk alternatief bedenken voor de zomerse dagen in Zeeland. Laten we een tiny house op een vlot bouwen. Zo gedaan alleen het enige probleem was dat ze geen vaste ligplaatst konden vinden. Van het één kwam het ander en voordat ze het wisten zaten ze bijna heel de zomer vol geboekt. 

Hun eigen tiny house op het water aka een houseboat is nu een slaapplekje geworden waar vele andere ook van mogen genieten. Ik had de eer om deze te gekke slaapplek vast te leggen en natuurlijk te genieten van zeer leuk avontuur. Want hoe uniek is het om te slapen op een tiny-houseboat.

Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland
overnachten tiny houseboat-9

Op naar Zeeland

Ergens in het Veerse Meer ligt de tiny-houseboat op jullie te wachten, kreeg ik te horen van Lotte – de eigenaarese van deze overnachting. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken waar de overnachters van de nacht ervoor zijn aangemeerd. Speciaal voor ons had Lotte de tiny-houseboat aangemeerd in de … haven. Een prachtig stukje op het Veerse Meer tussen de bossen. Toen we aankwamen rijden mochten we onze auto parkeren aan de … en toen moesten we een stukje lopen naar de ligplek. 

Eenmaal daar aangekomen lag de tiny-houseboat al op ons te wachten. Wat een pareltje en zo leuk dat we daar straks zelf mee gaan varen. We werden vriendelijk ontvangen en daarna was het tijd voor een korte uitleg. Zowel ik, als mijn vriendin hadden beide ervaring met varen dus heel veel informatie hadden we niet nodig. Dus na de korte uitleg was het tijd om onze spullen in te laden en de motor te starten. 

Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland

Het Veerse Meer

Zoals je al eerder kon lezen ligt de houseboat op het Veerse Meer. Je kan dat ook perfect het Veerse Meer ontdekken met deze overnachting. Het Veerse Meer is een kunstmatig brakwatermeer en een Natura 2000-gebied in de provincie Zeeland en is ontstaan door de bouw van de Zandkreekdam en de Veerse Gatdam in het kader van de Deltawerken. Het Veerse meer ligt ten zuiden van het eiland Noord-Beveland en ten noorden van het Walcheren en Zuid-Beveland.

Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland
Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland

Een watersportparadijs

Als je over het Veerse Meer aan het varen bent zul je gelijk merken dat je niet alleen bent. Vroeger was dit een woelige zeearmen plek maar nu een paradijs voor waterliefhebbers. Je komt geheid zeilers, surfers, kanoers, duikers, waterskiërs en vissers tegen. Het kan niet anders dan dat je hier buiten de rust ook de Zeeuwse gezelligheid vind. 

Bezoek de onbewoonde eilanden 

Als je de kaart van het Veerse Meer voor je hebt zie je dat je er tal van onbewoonde eilandjes zijn. Het leuke is dat bijna elk onbewoond eiland één of meerdere steigers heeft. Er zijn er in totaal 17 waarvan 12 eilanden ook betreden mogen worden door mensen – de andere 5 eilanden van het Veerse Meer zijn bedoeld voor de vogels.  

Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland

De overnachting op een onbewoond eiland

Natuurlijk sliepen wij niet alleen op het water maar hadden we ook de perfecte steiger gevonden voor onze overnachting. Deze steiger lag aan één van de 12 onbewoonde eilanden in het Veerse Meer. Tevens ook één van de kleinste waardoor je ook gelijk de grootste schepen en boten achter je laat (want die kunnen er niet komen). 

Ik weet nog goed dat we tijdens het varen meerdere eilanden zijn afgegaan. De meeste waren voor ons gevoel te druk. De steigers lagen vol met schepen en boten en vaak was er ook geen plek. Of we moesten ons zelf er echt tussen proppen. We zochten iets meer rust en we wilde echt het gevoel krijgen van overnachten op het water met complete stilte om je heen. 

Gelukkig werden onze gebeden gehoord en na een tijdje varen en speuren kwamen we dan uit bij een klein eilandje. Aan de steiger lag maar één boot (een mini bootje) en voor de rest hadden we de steiger voor ons zelf. Vanaf dat moment kwamen er wel nieuwe boten maar die gingen ook snel weer weg. Uitslag: we hadden de steiger in de nacht bijna voor onszelf. De andere boot was net zo rustig en dat maakte dat we echt dat gevoel kunnen ervaren van complete stilte en rust op het water. 

Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland

Zonsondergang en zonsopkomst

Het was die week warm en dat merkte we ook. Er was geen regen of andere nattigheid voorspelt en dat betekende al snel grote kans op mooie zonsondergangen en zonsopkomsten. En die kregen en HOE! De avond had een mooi gouden uurtje en het was er laat nog erg warm. Heerlijk zwemmen en genieten met een wijntje, verse oesters en een bordspel op de houseboat. 

Daarna heerlijk slapen op het water – want geloof mij ik slaap het lekkerste op het water. Na een goede nachtrust, vroeg uit de veren om de zonsopkomst te bekijken. Ook daarin was het perfect. Geen zuchtje wind, vogels die ontwaken en het geluid van het water. Beter kan het haast niet. 

Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland
Tiny houseboat op het Veerse Meer in Zeeland

Ook overnachten op een tiny boathouse op het Veerse Meer?

Wil jij nou ook overnachten op een tiny boathouse op het Veerse Meer? Dan heb ik goed nieuws voor je want dat kan. Een overnachting boek je via de website van Campspace  Je moet er snel bij zijn want ze zitten snel vol.

Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga