Street Art Milaan

Street Art in Milaan | ontdek ze in deze modestad

Street Art is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de steden, ook zo in Milaan. Als je aan Milaan denkt, denk je als snel aan een nette stad waar geen street art te vinden is. Think twice, want deze modestad zit vol verborgen street art parels.

Street Art in Milaan

Het boeiende straatkunstwerk van Milaan verspreid zich over de modestad. Eén van de beroemdste kunstwerken kun je vinden op de muur langs de Basilica di San Lorenzo. De muurschildering bedraagt 40 meter en is een samenwerking tussen elf straatkunstenaars: Acme 107, Encs, Gatto Nero, Gatto Max, Gep, Gianbattista Leoni, Kasy 23, Luca Zammarchi, Mr. Blog, Neve en 750ml. De muurschildering bevat twee millennium aan geschiedenis. Je ziet er o.a. Napoleon, de beroemde opera-componist Giuseppe Verdi, de komst van de Amerikaanse troepen in Milaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en niet te vergeten Leonardo da Vinci als uitvinder van de spuitverf.

Street art Milaan
Street art Milaan

Milaan barst van de kunstwerken

En toch ondanks dat elke kunstenaars zijn eigen aparte stijl heeft komt de street art prachtig samen tot een geheel. Indrukwekkend om langs te lopen en te letten op de prachtige details. Hier zie je echt de schoonheid van Street Art. Natuurlijk is dit niet alles. Milaan barst van de kunstwerken. Kijk is wat vaker omlaag of omhoog want van grote tot kleine werken zijn er te vinden. De bekendste plekken zijn de Noordelijke buitenwijken. Die staan vol van de prachtige grote kunstwerken.

Street art Milaan
Street art Milaan

Street Art Navigli

Vergeet ook niet (vooral op een maandag) van het centrum naar Navigli te lopen. Op maandag zijn veel winkels dicht waardoor de luifel naar beneden komt. Op vele luifels zijn er kunstwerken te zien van lokale artiesten.

Street art Milaan
Street art Milaan

Wijken Leoncavallo en Isola Milaan

Voor de rest is het vooral goed je ogen open houden en rond kijken. De twee wijken; Leoncavallo en Isola (in het noorden van Milaan) zijn erg bekende spots voor het ontdekken van street art in Milaan. Maar staar je niet blind op deze plekken en doorzoek ook andere plekken in de stad.

Helaas had ik niet genoeg tijd om richting Isola te reizen en heb ik een aantal prachtige street art gemist! Zeker dat ik aan mijn volgende bezoek aan Milaan deze wijk aan bezoek. Want Street Art is voor mij een cadeautje tijdens een stedentrip.

Heb jij al eens street art gespot in Milaan of tijdens een andere stedentrip?

Street art Milaan
Street art Milaan
Street art Milaan
Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga