Natuurpipowagen Gelderland

Bijzonder overnachten in een natuur pipowagen

Je kent ze wel de pipowagens die je overal in Nederland ziet verschijnen. Het zijn van origine eigenlijk een woonwagen maar Nederland heeft er door de geschiedenis met Pipo de Clown die met een woonwagen door het land trok, de naam pipowagen aan gegeven. In het najaar van 2021 ging ik een pipowagen slapen en wel eentje middenin de natuur.

Pipowagen in het bos

Als je aankomt gereden op het adres is het even zoeken en vraag je je gelijk af of je wel goed zit. Je rijd van de openbare weg een zandpad op en even later het bos in. Het is een klein stukje bos aan de rand van de Veluwe. Het is er rustig en door de goede route beschrijving vind ik even later de natuurpipowagen. De herfstkleuren maken de omgeving gelijk een stuk mooier en de pipowagen ligt er mooi tussenin.

Boek een heerlijk nachtje bij deze Natuurpipowagen in het bos.

Natuurpipowagen Gelderland
natuurpipowagen
natuurpipowagen

Helemaal tot rust komen

Het eerste wat mij opvalt is de rust die deze plek uitstraalt. Het plekje lijkt helemaal back to basic te zijn maar zoals Sanna (de eigenaresse) zegt: “de luxe zit hem in de met liefde gemaakte sfeervolle ruime pipowagen in de natuur” en daar kan ik haar 100% gelijk in geven. Je voelt gewoon dat er zoveel liefde in is gestoken. Juist doordat het back to basic concept terug komt in geen elektra (geen wifi, wel verwarming), een buitendouche en toilet en een waterpunt op 50 meter kom je hier helemaal tot rust. Even geen prikkels en alleen omringt met de natuur.

Pipowagen
Natuurpipowagen Gelderland
Natuurpipowagen Gelderland

Met klanken van het bos de avond door

Het werd al vroeg donker zo eind november en had bewust er voor gekozen om de avond door te brengen met een haardvuurtje, goed boek en de muzieknoten van het bos. Overal hoorde je wel iets. Een vogeltje hier en een muisje daar. Een aantal lekkere hapjes op schoot en naast het boek een wijntje in de hand.

Natuurpipowagen Gelderland

De vroege ochtend

Voor het slapen gaan zet je de verwarming uit en kruip je lekker onder een laagje wol. Dekentjes over je heen geslagen en warme sokjes aan. Laat in november kan het koud worden en zo ook deze avond bij mij. In de vroege ochtend was dit ook goed te merken toen ik rookwolkjes kon uitblazen en er een mini beetje ijs op het raam zat. Samen met het bos ontwaakte ik en maakte ik een theetje om warm te worden (er is namelijk een gaspitje aanwezig). Daarna was het tijd voor een ochtendwandeling door het kleine bos grenzend aan de pipowagen.

Natuurpipowagen Gelderland
Natuurpipowagen Gelderland
Natuurpipowagen Gelderland

Wat is er in de omgeving te doen?

De Natuurpipowagen ligt aan de buitenrand van de Veluwe en op 15 minuten rijden van Harderwijk. Je kunt dus werkelijk waar alle kanten op. Zelf besloot ik richting de Veluwe te gaan en daar te gaan wandelen bij het Leuvenumse Bos. Een prachtig stukje Veluwe kan ik je vertellen.

Boek een overnachting

Pipowagen
Natuurpipowagen Gelderland
Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga