Wat te doen met slecht weer in Antwerpen

Antwerpen met slecht weer | leuke activiteiten om te doen

Weken achter elkaar kan het vies en lelijk weer zijn. Regen, regen en nog eens regen. Het houdt niet op! Maar je laten tegenhouden door het weer hoeft niet meer want ik heb hier 8 tips voor je, met wat je kunt doen in Antwerpen met slecht weer.

Antwerpen met slecht weer

Als we een dagje weg willen wachten we al snel op droog en mooi weer, liefs met een zonnetje waarbij we een heerlijk biertje tussendoor op het terras kunnen drinken. Helaas wonen we in een gebied waar regen en bewolking de overhand kunnen hebben.

Een tijdje geleden was het ook zo’n dag, betere gezegd één hele week. De hele week was het al slecht weer, ook op die ene zaterdag. Toch besloten we de gok te nemen en richting Antwerpen te gaan. Want slecht weer of niet Antwerpen heeft veel leuks te bieden. Dat laat ik je zien in deze 8 tips met wat je kunt doen in Antwerpen met slecht weer.

Wat te doen met slecht weer in Antwerpen
Antwerpen met slecht weer Als we een dagje weg willen wachten we al snel op droog en mooi weer, liefs met een zonnetje waarbij we een heerlijk biertje tussendoor op het terras kunnen drinken. Helaas wonen we in een gebied waar regen en bewolking de overhand kunnen hebben. Een tijdje geleden was het ook zo’n dag, betere gezegd één hele week. De hele week was het al slecht weer, ook op die ene zaterdag. Toch besloten we de gok te nemen en richting Antwerpen te gaan. Want slecht weer of niet Antwerpen heeft veel leuks te bieden. Dat laat ik je zien in deze 8 tips met wat je kunt doen in Antwerpen met slecht weer.

1: MAS – Museum aan de Stroom

Deze plek is elke dag één van de drukste bezochte musea in Antwerpen en het is niet alleen maar om de voorstellingen. De MAS biedt ook een prachtig uitzicht over de stad.
Natuurlijk bij veel regen is dit niet de perfecte plek maar is het alleen bewolking of wind dan zou ik toch een gokje wagen op het panoramische dak. Het uitzicht is echt geweldig. Wij waren er op een dag zonder regen maar met veel wind. Gelukkig hielden de glazen muren de wind goed tegen.
Natuurlijk is het MAS gebouw alleen al een must om een bezoekje te brengen aan dit gebouw. Van buiten lijkt dit gebouw niet zo groot maar eenmaal binnen kijk je, je ogen uit. Ook via aparte ramen krijg je bij elke verdieping hoger een apart uitzicht over de stad.
Op stedentrip in Antwerpen? Bestel de handige reisgids Antwerpen van Time to Momo
Wat te doen met slecht weer in Antwerpen

2: Centraal Station Antwerpen

Het Centraal Station van Antwerpen wordt benoemd als één van de mooiste stations ter wereld. Natuurlijk kan ik daar niet over oordelen want ik heb ze nog niet allemaal gezien maar mooi is het zeker. Je kan er eventjes rondlopen terwijl je je ogen uitkijkt. Het is echt zo mooi. Oordeel zelf maar…
Wat te doen met slecht weer in Antwerpen

3: Comics Station

Comics Station in Antwerpen neemt je mee in een wereld vol Stripfiguren uit België. Je kan er zeker een ochtend en misschien wel een dag doorbrengen. Er zijn in totaal 6 zones allemaal gebouwd rondom populaire stripfiguren. Lucky Luke, Suske en Wiske maar ook de smurfen ontbreken er niet. Leuk voor jong en oud. En ze hebben de grootste indoor glijbaan.

4: Museums in Antwerpen

Antwerpen heeft niet alleen de MAS maar nog genoeg andere museums. Wat dacht je van het fotomuseum. Een gebouw vol fotografie waar het fotografie hart sneller van gaat kloppen. Bezoek er een aantal op een regenachtige dag.

5: Shoppen in Antwerpen

Shoppen in Antwerpen kan je goed, héél goed. Bijna alle grote namen zijn er gevestigd. De grote winkelstraat zit er vol mee. Ook de kleine unieke zaakjes doen het goed in Antwerpen. Je kan er zeker een hele dag mee vullen.
Wat te doen met slecht weer in Antwerpen
Wat te doen met slecht weer in Antwerpen

6: Indoor foodmarket Mercado

Volgens Antwerpen de eerste overdekte indoor foodmarket van het land. De Mercado foodmarket is gevestigd in het oude postkantoor en daardoor heeft het ook een uniek decor. Niet alleen je smaakpapillen worden hier aan het werk gezet maar ook je ogen.

7: St. Annatunnel

De St. Annatunnel is een voetgangers -fietstunnel die onder de Schelde doorloopt. Sinds 1933 verbind deze tunnel het nieuwe en het oude Antwerpen met elkaar en volgens vele bewoners een leuk manier om aan de andere kant te komen. Het fijne is dat deze tunnel ook voor mindervaliden te bereiken is.

8: De Ruien – een ondergronds gangenstelsel

Wil je echt even in de geschiedenis van Antwerpen duiken, duik er dan ondergronds in. De Ruien van Antwerpen nemen je mee op een avontuur. Van water tunnels tot riolen en weer terug gepakt om ieder een stukje geschiedenis mee te geven. Deze ondergronds gangenstelsels bestaan al sinds de Middeleeuwen
Wat te doen met slecht weer in Antwerpen

Overnachten tijdens een weekend Antwerpen

Antwerpen ligt voor mij op 35 minuten rijden maar ik vind het heerlijk om niet terug te hoeven rijden en dat ik meer dan een biertje kan drinken. Een overnachting in Antwerpen is dan een perfect plan. Zelf vond ik overnachting in het A-Stay hotel erg fijn en alles ligt centraal. Op 400 meter zit je van Antwerpen Zoo en het Centraal Station.

Slecht weer en Antwerpen

Je ziet maar weer dat er nog genoeg leuke activiteiten met regen, kou of bewolkt weer te doen zijn in Antwerpen. Laat je dus niet tegen houden en trek eropuit en ontdek ook Antwerpen met slecht weer.

Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga