Street Art Mechelen

Street Art in Mechelen | Mechelen Muurt 

Mechelen Muurt

Natuurlijk weet je de inhoud van dit artikel al: STREET ART. Yeah! Mechelen Muurt is een kunstproject van de stadartiest Gijs Vanhee. Hij nodigde in 2015 10 internationale en nationale kunstenaars uit om samen met hem Mechelen Muurt op te zetten. De stad werd door deze kunstenaars flink opgebeurd.

Achter elk kunstwerk schuilt een verhaal en dat is het mooie aan deze street art route. Gijs Vanhee schilderde zelf het bekendste kunstwerk van de route “The Gift” of ook wel “de Leeuwenkop” genoemd. Hij staat voor het geen om de straat terug te geven aan de mensen die er wonen, de muren niet kaal te laten maar juist extra op te kleuren.

Ontdek wat je nog meer kunt doen in deze cityguide Mechelen

Street Art Mechelen
Street Art Mechelen

Wandelroute Mechelen Muurt

Eigenlijk is het helemaal geen zoekwerk en zijn alle kunstwerken gemakkelijk te vinden. Als je toch even aan het zoeken bent moet je eigenlijk altijd zoeken naar gebouwen met lange dunne muren. De meeste kunstwerken/street art zijn daarop gemaakt.

De Onderwaterhond

Dit is toch wel mijn favoriet: de onderwaterhond. Ik liep er zelf compleet voorbij. Snapte maar niet waarom ik deze nog niet had gezien. Gelukkig kijk ik altijd even achterom en ja daar was de hond dan. Ik vond het echt een van de meest indrukwekkende street art werken van Mechelen Muurt. Als je kijkt zie je een mooie diepte werking in het kunstwerk.

Wist je dat er voor het kunstwerk alleen maar spuitbussen zijn gebruikt. Met dank aan de Mechelse Bart Smeets. Prachtig werk!

Street Art Mechelen

Kunstwerk van houten deuren en kasten

Normaal is street art met spuitbussen of andere graffiti aangebracht. Toen ik dit kunstwerk van Strook ook wel Stefaan de Croock zag kon ik haast niet geloven dat dit zonder verf of spuitbussen is gedaan. Het hele kunstwerk bestaat uit onderdelen van houten deuren en kasten. Zo zie je gelijk dat je op een goede mooie manier met afval van hout kan omgaan.

De Pelicaan

Ook dit kunstwerk verdiend een plek in mijn top 3. Wat een kleurrijk geheel is het. Hier moest ik natuurlijk even een mooie foto van maken. Het prachtige kleurenspel is gemaakt door de Belgische kunstenaar Dzia.

Street Art Mechelen
Street Art Mechelen
Street Art Mechelen

Nog meer street art in Mechelen

Buiten Mechelen Muurt heeft de stad nog een aantal andere werken die ook een bezoekje waard zijn. De meeste liggen op de route van Mechelen Muurt dus je kan ze haast niet missen.

Verder is deze route echt een must als je in Mechelen bent. Het is een leuke manier om de stad verder te ontdekken. Je komt zo ook op plekken waar je normaal niet gaat komen. Helaas zag ik wel één kunstwerk wat kapot gemaakt was. Super zonde. Want juist deze mooie kunstwerken fleuren.

Street Art Mechelen
Street Art Mechelen
Swaenhoeve Zoersel Belgie
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga
Slapen in een kerk Heilige Nachten Peperga